شستشوی فرش دستبافت

اصول شستشوی فرش دستبافت در خانه

شستشوی فرش دستبافت-بدیهی است شستشو و نظافت فرش دستباف ، اصول و قواعد خاصی را میطلبد که با رعایت آنها میتوان کیفیت اولیه ی آن را حتی بعد از شستن حفظ کرد در حالیکه اگر این کار به درستی انجام نگیرد ، باعث می شود فرش شما خصوصیات ظاهری خود را از دست بدهد و نیز ساختارش مورد آسیب واقع شود.

یکی از اقداماتی که بهتر است قبل از شستشوی فرش دستبافت انجام شود ، غبارگیریست.

غبارها در واقع  ترکیبات مختلفی در هوا هستند که به شکل ذرات آهن ، کربن ، دوده ، آلومین و سایر مواد به داخل پرز فرش نفوذ میکنند. به دلیل اینکه عموما این ذرات جذب کننده ی رطوبت هستند ، ممکن است در دراز مدت  بصورت لکه های چرک روی سطح فرش پدیدار شوند

دومین اقدامی که باید برای شستن فرش دستباف در خانه انجام دهید، امتحان کردن رنگ فرش است.

پیش از این گفتیم که برخی از فرش‌های دستباف در معرض رنگرفتگی یا رنگ پس دادن هستند. از این رو گوشه‌ای از فرش را شامپو فرش بزنید و در صورتی که رنگ فرش دچار مشکل نشد، می‌توانید تمام فرش را تمیز کنید.

توصیه می‌کنیم از شستن فرش با وایتکس و هرگونه مواد شوینده‌ای که حاوی سفید کننده‌ است، خودداری کنید. از این جهت هرگونه پاک‌کننده‌ای که استفاده می‌کنید، حتماً ترکیبات آن را بررسی نمایید. با این حال شامپو فرش بهترین انتخاب برای شستن فرش دستباف در خانه است، چرا که ترکیبات آن به گونه ایست که آسیبی به رنگ و بافت فرش وارد نمی‌کند.

شستشوی فرش دستبافت

شستشوی فرش دستبافت-مقداری شامپو فرش را با یک سطل آب ولرم (هرگز از آب داغ استفاده نکنید) ترکیب کنید و با یک اسفنج نرم، تمام نقاط فرش دستباف را پاک نمایید. درواقع فرش نباید خیس شود و تنها باید اثر کف روی فرش دیده شود. از این جهت حتماً آب اسفنج را بگیرید.

در صورتی که از شامپو فرش استفاده کنید، نیازی به آبکشی فرش نیست. بنابراین با یک دستمال نخی تمیز، پس از نیم ساعت، فرش را در جهت خواب دستمال بکشید تا اثری از رطوبت یا کف روی فرش باقی نماند. همچنین شما می‌توانید در مرحله پایانی از یک برس فرش استفاده کنید و خواب فرش را نیز تنظیم نمایید.

به یاد داشته باشید که اگر می‌خواهید از شامپو فرش استفاده کنید، فرش را خیس نکنید و آب شامپو فرش را روی فرش دستباف نریزید، چرا که بافت فرش آسیب می‌بیند و فرشتان دیرتر خشک می‌شود. درواقع هرچه فرش دیرتر خشک شود و مرطوب باقی بماند، فرش آسیب می‌بیند.

 

شیوه ی شستشوی فرش دستبافت در قالیشویی

نخستین اقدام لازم برای شستشوی فرش دستبافت، غبارگیری توسط دستگاه خاک گیر است و پس از خیساندن فرش ها دستگاه های شستشو که دارای شلاق های بزرگ و دوار هستند با چرخش روی سطح فرش آلودگی ها را می شویند.
آبکشی نیز در طی چندین مرحله جهت اطمینان از خارج شدن کامل مواد شوینده از فرش صورت می گیرد و بعد عمل آبگیری توسط نیروی گریز از مرکز حاصل از دستگاه مخصوص این کار انجام می شود.
و اما اگر فرش دستباف شما دارای پوسیدگی‌ های خفیف باشد دستگاه آبگیر با دور چرخش کمتر حرکت می کند. برای فرش هایی که احتمال تغییر رنگ پس از شستشو وجود دارد از مواد تثبیت کننده استفاده می شود.

برای شستن فرشهای دستبافت خود می توانید آنها را به قالیشویی معتبر دنیز بسپارید.جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

همه نظرات

دیدگاهتان را بنویسید